Shinshin Toitsu Aikido

Dnevnik z Japonske 2016 - Japan & Hawaii Ki Federation Camp

Člani skupine Shinshin Toitsu Aikido iz Inštituta 108 smo tudi letos obiskali Japonsko in se udeležili campa havajske Ki federacije na sedežu organizacije Ki Society, ki so se je udeležili tudi udeleženci iz različnih delov sveta. Seminar so vodili sensei Tohei, sensei Kataoka in sensei Kobori.

Utrinki iz našega potovanja in seminarja so zbrani na naši Facebook strani, kamor ste vljudno vabljeni k ogledu preko spodnjih povezav.


Dnevnik z Japonske 2016- Zen

19. - 23.08.2016 | Kamakura, Japonska


Pozdrav iz Kamakure, kraja številnih budističnih templjev in šintoističnih svetišč, domovanja velikega Amida Bude, ki tam sedi in kljubuje naravnim pojavom že od daljnega leta 1252. Potikamo se po mestu, raziskujemo čudovite poti po okoliških hribih in posedamo v budističnih templjih, ki nas navdajajo s svojo spokojnostjo ter veličino preteklosti in tradicije. Duh dišečih palčk in odmev Srčne sutre nas spremljata ves dan in bosta za vedno ostala del nas.


Dnevnik z Japonske 2016 - Dewa Sanzan, romanje na tri svete gore

26. - 29.08.2016 | Dewa Sanzan, Japonska

Podali smo se na težko dostopno gorovje Dewa Sanzan, na romanje na tri svete gore: Haguro-san, Gas-san in Yudono-san. Prva gora prestavlja rojstvo, druga smrt, tretja pa ponovno rojstvo.


Dewa Sanzan je center Shugenda, ki temelji na t.i. gorskem bogoslužju in je mešanica budistične in šintoistične tradicije, zgodnjih japonskih verskih prepričanj, taoizma in ezoteričnega budizma. Shugendo praktikanti opravljajo podvige vzdržljivosti kot sredstvo za preseganje fizičnega sveta. Usposabljanja vključujejo naloge, kot so dolga romanja, skromna prehrana ter meditacija. Percepcija izkustvenega prebujenja se pridobiva skozi razumevanje odnosa med človeštvom in naravo, s poudarkom na asketski praksi pridobljeni v gorah. Poudarek ali cilj Shugenda je razvoj duhovne izkušnje in moči. Shugendō dobesedno pomeni "pot usposabljanja in preverjanja" ali "pot do duhovne moči z disciplino.«

Desktop Site